STARTPAGINA / http:

Adopteer een paal!

Adopteer de bandkeramische boerderij op Moerveld met een emmer leem, of met een paal, en kom hiermee op de STRAW WALL OF FAME op Moerveld!

Het bouwen van een replica van een Bandkeramische 'oer'- boerderij wordt één van de grote uitdagingen voor schooljaar 2013-2014!

De bandkeramische boerderijen die als zwarte vlekken zijn gevonden op de Cannerberg in Maastricht, op de velden van Elsloo en de bossen van Beek worden op Moerveld gereconstrueerd. Het mediagenieke van deze reconstructie is dat de bandkeramische boederijen ca. 7000 jaar geleden de állereerste gebouwen waren in Nederland. Voor die tijd trokken mensen als nomaden door het landschap, zonder vaste verblijfplaats. De bandkeramische periode markeert een uniek moment in de Nederlandse geschiedenis. En is als het ware het allereerste begin van 'bouwend Nederland'.

De replica op Moerveld wordt de eerste Bandkeramische boerderij die sinds het verdwijnen van de Bandkeramische cultuur (die maar zo'n 300 jaar heeft bestaan) weer op Zuid-Limburgse bodem zal verschijnen.

Ons trekpaard Sam staat al in de startblokken om de palen te verslepen. De tekeningen en maquette zijn al door de architect, aan de hand van de gevonden zwarte vlekken in Elsloo/ Beek gedocumenteerd. De vrijwilligers hebben de mouwen al opgestroopt. Nu is het nog wachten op gemeente Meerssen die het officiële startschot moet geven en op de steun van sympathisanten die dit initiatief financieel willen meedragen.

Door een paal of een emmer leem te adopteren kunnen particulieren en bedrijven meehelpen met de bouw van de bandkeramische boerderij op Moerveld waarmee een lang vervlogen cultuur, na 7000 jaar, weer tot leven wordt gebracht.

Particulieren en- of bedrijven die het belang hiervan inzien en de bouw financieel willen ondersteunen kunnen voor 10 euro een emmer leem, of voor 100 euro een 1/4 deel van een paal, adopteren. Alleen als het project doorgaat, wordt het geld ook echt geïnd. Adoptieouders ontvangen een adoptiecertificaat en worden opgenomen in de STRAW WALL OF FAME! Tijdens de bouw kunnen zij hun handafdruk zetten op een met leem gestuukte muur en- of wordt hun bedrijfslogo in de paal van deze muur gebrand.

Alle sympathisanten kunnen bovendien gratis een workshop volgen, op Moerveld, op het gebied van de oude ambachten zoals bedreven in de bandkeramische tijd.
 

Wilt u een paal of een emmer adopteren?

Uw naam:
Uw email-adres:
Ik adopteer graag:
emmer leem voor 10 euro
1/4 van een paal voor 100 euro
anders...
 
 
 
Moerveld wordt mede mogelijk gemaakt door...